#

Прикордонники в аеропортах перевіряють COVID-сертифікати через спеціальну програму

04.11.2021 10:45
Прикордонники в аеропортах перевіряють COVID-сертифікати через спеціальну програму
Фото з мережі інтернет

У пунктах пропуску "Бориспіль" та "Жуляни" прикордонники перевіряють документи про вакцинацію через систему SafeBorder

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" у Facebook.

В аеропортах прикордонники фіксують зменшення кількості COVID-сертифікатів, які б містили ознаки підробки. Начальник ОКПП "Київ" полковник Олег Трофіменко розповів, що від початку використання системи SafeBorder прикордонники виявили 331 документ з ознаками підробки. Зокрема він додав:

За крайні дві доби ми фіксуємо зменшення кількості сертифікатів про вакцинацію з ознаками підробки. Позаминулу добу всього було виявлено один сертифікат. Громадянку передали співробітникам Нацполіції. Протягом 1 листопада прикордонники виявили 4 таких сертифікати.

Варто зауважити, що за допомогою програмного забезпечення SafeBorder прикордонники здійснюють електронну перевірку COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби. Сканування QR-коду займає всього кілька секунд, що значно пришвидшує проходження контролю та допомагає ефективно виявляти недійсні документи.

Прикордонники нагадують, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Нагадуємо, що складну форму коронавірусу доводиться переносити саме невакцинованим: зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 2005 жителів Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook