#

Приміщення Гостомельської селищної ради планують трансформувати у школу (ВІДЕО)

11.03.2020 16:27
Приміщення Гостомельської селищної ради планують трансформувати у школу (ВІДЕО)
Гостомельська селищна рада

Сьогодні, 11 березня, стало відомо, що Ірпінська міська рада хоче перетворити приміщення Гостомельської селищної ради у школу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на "ITV".

Таке рішення депутати Ірпінської міськради мотивують тим, раніше у приміщенні і була школа. Проте, у далекому 1994 році частину приміщення залишили для занять дитячою творчістю, іншу частину зайняла селищна рада.

Депутат Ірпінської міської ради Максим Плешко повідомляє, що заклади освіти не можуть використовуватися жодними іншими структурами. Ба більше, є рішення суду, яке зобов’язує відновити школу. До того ж, ірпінські депутати разом із начальником управління освіти і науки принесли Гостомельському селищному голові вмотивований лист про необхідність звільнити приміщення.

"Навчальні заклади перевантажені, враховуючи рівень забудови в селищі Гостомель. Тому актуальним є питання якраз створення в центрі селища закладу загальної середньої освіти, як це було колись", - пояснює начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради Олег Білорус.

Окрім цього, керівництво Гостомеля вже запланувало будівництво багатоповерхівки на задньому дворі будівлі. 

"Я депутат саме цього округу, тому я кажу: люди, які проживають навколо цієї колишньої школи (теперішньої селищної ради), категорично проти будівництва житлового будинку. Та ще й так, як нам кажуть – "ну, не сім, а дев’ять поверхів буде точно". Це буде колапс. Тому люди проти", - обурюється депутатка Гостомельської селищної ради Тетяна Шальман.

Однак керівництво Гостомельської селищної ради переконане, що простіше буде побудувати нову школу. Дмитро Абрамчук, заступник Гостомельського селищного голови, т. в. о. селищного голови аргументує це тим, що відновити школу у приміщенні селищної ради буде в рази дорожче. Однак, Максим Плешко переконує у зворотньому. Він говорить, що на будівництво нової школи необхідно приблизно 150 мільйонів грн, а от на школу у приміщенні ради потрібно всього 10 мільйонів грн. Не менш важливим фактором є час.

"Прилипко буде там будувати 20 років і не побудує, а сюди до 1 вересня можна пустити дітей", - переконаний депутат.

Нагадаємо, що активісти руху "Зупини Лося" провели перевірку біля метро "Академмістечко", щоб показати як попутки, які вирушають до Бучі та Ірпеня, стають причиною заторів у столиці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: