#

Присвята захисникам міста: в Ірпені відкрили скульптуру “Спротив” (ФОТО)

24.08.2023 11:00
Присвята захисникам міста: в Ірпені відкрили скульптуру “Спротив” (ФОТО)
Фото з місця подій

На Центральній площі Ірпеня встановили скульптуру “Спротив”, присвячену Захисникам міста-Героя

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Ірпінську міську раду.

 Її присвятили усім тим, хто захищав місто від російських окупантів у лютому-березні 2022 року.

Скульптуру подарувало громаді міста-Героя Ірпінь товариство “Відважних”.

Автор скульптури “Спротив” Борис Крилов – український скульптор-монументаліст, який є співавтором пам’ятника Тарасу Шевченку в Ірпені. Ідею монументу, який би закарбовував сутність російсько-української війни, він виношував ще з 2015 року, коли із зони АТО почали повертатися перші ветерани. 

"Спротив" – це пам’ятник, в основі якого – боротьба двох постатей. З однієї сторони – чоловік з мужнім вольовим обличчям, впевненим поглядом, сильними руками. З іншої – особа в потворній масці безликості, байдужості, жорстокості та брехні, яка всіма силами намагається одягти таку ж маску на інших.

Відкриття скульптури розпочалося з Державного Гімну України у виконанні Народного артиста України Олександра Пономарьова, який також виконав пісню “Заспіваймо пісню про Україну”.

У відкритті скульптури “Спротив” також взяли участь Ліна Українець – мама загиблого в боях за Ірпінь Дмитра Українця, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, директорка  Департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації Анна Куценко, громадські та культурні діячі Ірпінської громади.

Нагадаємо, що в Ірпені створять в’язане графіті "Волонтерське дерево".


Читати "Моя Київщина" у Telegram