#

Приватна компанія пропонує інвестувати у білоцерківський Центр крові

07.07.2021 20:30
Приватна компанія пропонує інвестувати у білоцерківський Центр крові
Фото з місця події

Нещодавно відбулося засідання робочої групи щодо перспектив діяльності КНП КОР "Київський обласний центр служби крові", головне питання для обговорення – співпраця приватної компанії ТОВ "Біофарма плазма" та КНП КОР "Київський обласний центр служби крові"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОР.

До складу робочої групи увійшли Перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, голова постійної комісії КОР з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Марія Кисельова, директор департаменту охорони здоров’я КОДА та інші представники облдержадміністрації. До засідання долучилися і обласні депутати Станіслав Семергей та Денис Січевий.

Головне питання для обговорення – співпраця приватної компанії ТОВ "Біофарма плазма" та КНП КОР "Київський обласний центр служби крові". 

Керівник підприємства Віталій Демський зазначив, що на сьогодні річна потреба у фінансуванні медичного закладу – 50 мільйонів гривень. Це кошти на заробітні плати та оплату комунальних платежів. Максимальний заробіток від забезпечення компонентами крові лікарень області – 25 мільйонів гривень. До того ж, потребує заміни автопарк, за допомогою якого доставляють виготовлені компоненти крові до медичних установ. А це – додаткові 47 мільйонів гривень із бюджету області.

Приватна компанія запропонувала заключити договір, яким повністю покриватиме витрати на утримання Центру крові у Білій Церкві. Презентацію та проект договору представниця компанії передала членам робочої групи до розгляду. За цим проектом, приватна компанія пропонує інвестувати у КНП КОР "Київський обласний центр служби крові" близько 80 мільйонів гривень.

Перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський повідомив, що перш ніж приймати рішення щодо дорожньої карти з розвитку Комунального некомерційного підприємства КОР «Київський обласний центр служби крові», потрібно вивчити його.

А голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Марія Кисельова зауважила, що першочергово потрібно дізнатися думку керівників медичних установ, які користуються послугами обласного центру крові. Найбільшими споживачами є Київський обласний онкологічний диспансер, Київська обласна клінічна лікарня, Обласний пренатальний центр  та лікарні у місті Біла Церква. Завдяки діючим договорам ці медичні установи можуть забезпечити компонентами крові своїх пацієнтів.

Члени робочої групи наголосили, що заключення договору можливе лише у разі фіксації трьох обов’язкових та принципових пунктів: збереження робочих місць для персоналу Центру, рівень заробітної плати працівникам має біти не меншим, ніж зараз, подальше виконання договорів із лікарнями Київщини щодо забезпечення донорською кров’ю та її компонентами пацієнтів медичних установ.

Найближчим часом представники Київської обласної ради запланують візит до КНП КОР "Київський обласний центр служби крові" та підприємства "Біофарма плазма". Виважений крок можна прийняти лише після детального вивчення усіх пунктів договору.

Також нагадаємо, що у період із 3 по 5 липня у Львові проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2004 років народження та молодше.

Читати "Моя Київщина" у Facebook