#

Приватні виконавці є яскравим прикладом децентралізації, – Міненко

03.02.2022 11:30
Приватні виконавці є яскравим прикладом децентралізації, – Міненко
Кирило Міненко

Начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко розповів про роботу приватних виконавців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв'ю "Моїй Київщині" посадовець розповів, що приватні виконавці працюють із 2018 року. Міненко додав, що це яскравий приклад децентралізації повноважень держави – передача певних функцій самозайнятим особам. Держава при цьому отримала чимало позитиву: не потрібно платити заробітну плату державним виконавцям, забезпечувати їх необхідною матеріальною базою.

Кирило Міненко зауважив:

Як на мене, передача певних функцій від держави до приватних суб’єктів показала свою ефективність. Інститут приватного виконавця досить молодий, тому ще зарано робити якісь висновки. При цьому загальна кількість приватних виконавців близько 300 осіб, а от державних – декілька тисяч.

Наразі є категорія справ, по яких приватні виконавці не можуть стягувати: насамперед це справи в інтересах держави, або від держави. А от представники бізнесу та приватні особи самостійно вирішують, де відкривати виконавче провадження.

Кирило Міненко зазначив, що приватні структури підприємствами управляють краще, ніж державні. Приватний виконавець отримує 10 % від виконання рішень, а отримані кошти зараховуються йому в дохід, з якого сплачуються податки.

Нагадаємо, що начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко розповів, хто є рекордсменом за кількістю боргів на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook