#

Продовжуються "мутні" суддівські ігри навколо Білоцерківського шинного заводу "Росава"

14.06.2024 21:03
Продовжуються "мутні" суддівські ігри навколо Білоцерківського шинного заводу "Росава"
Фото з мережі інтернет

У Верховному суді вирішили ввести в Україні судовий контроль над діяльністю бізнесу та легалізувати пряме втручання суддів у підприємницьку діяльність, оцінюючи бізнес рішення та визнаючи їх недійсними, що є правовим нонсенсом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Факти".

Суддя Олена Кібенко у справі ТОВ "Преміорі", виробника шин із Білої Церкви, вирішила в інтересах олігарха Костянтина Жеваго прирівняти рішення загальних зборів акціонерів про збільшення статутного капіталу до правочинів, які можна визнавати недійсними. Це прямо суперечить вимогам не лише Цивільного кодексу, але й практиці самого Верховного суду. 

Суддя Кібенко раніше була партнером юридичної фірми "Кібенко, Оніка та партнери", де одним із партнерів був адвокат Максим Шевердін. Зараз Шевердін - партнер юридичної групи  LCF Law Group, яка захищає інтереси Жеваго у судах. А ще Кібенко розглядає справи щодо Білоцерківської ТЕЦ, до якої небайдужий Жеваго. Навряд чи це можна вважати просто співпадінням.

  Нагадаємо, що ВАКС надав дозвіл на заочне розслідування у справі за підозрою колишньої начальниці ГУ Держгеокадастру у Київській області Людмили Приходько у причетності до заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові.

Читати "Моя Київщина" у Telegram