#

Програмісти з Естонії створили онлайн-карту з адресами бучанських катів (ФОТО)

08.04.2022 13:30
Програмісти з Естонії створили онлайн-карту з адресами бучанських катів (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Програмісти з Естонії нанесли на онлайн-картку адреси, зазначені у паспортах російських військових, які вторглися до міста Буча Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис у Twitter Еріка Кроса.

Член Комітету із закордонних справ естонського парламенту Ерік Крос розповів, що карта під назвою "Where do orcs come from?" ("Звідки приходять орки?") створена за допомогою сервісу Google Maps. 

Автори зазначили, що використали відкриту інформацію української розвідки про місце видачі паспортів військових, а не прописки чи фактичного місця проживання. Таку інформацію на сайті ГУР МО розмістили про військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригад 35-ї армії.

Як видно з карти, в окупації Бучі взяли участь вихідці з різних, навіть найвіддаленіших регіонів Росії, таких як Архангельська, Калінінградська, Магаданська області, Чукотка, Хабаровський край, Сахалін, Камчатка. При цьому більшість військових призвали з областей, розташованих неподалік Транссибірської залізничної магістралі, яку окремо виділили активісти.

Ерік Крос написав:

Ми знаємо, де ви знаходитесь. Паспортні дані 64-ї мотострілецької бригади м'ясників з Бучі на картах Google. Спасибі естонським гікам.

Нагадаємо, що 8 квітня відбулося прощання з головою Мотижинської сільської ради Ольгою Сухенко, її чоловіком та сином, яких вбили російські окупанти.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: