#

Прокуратура Київщини повернула державі більш ніж 950 га землі вартістю понад 155 млн грн

27.03.2023 14:20
Прокуратура Київщини повернула державі більш ніж 950 га землі вартістю понад 155 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура Київщини повернула  у державну власність землі сільськогосподарського призначення площею понад 950 га на території Білоцерківського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку  "Київська обласна прокуратура " у Facebook.

Відомо, що спірні землі перебували в постійному користуванні ДП "Дослідне господарство "Озерна" Інституту біоенергетичних культур та цукрових буряків" Національної академії аграрних наук України.
У 2019 році  у порушення вимог земельного законодавства ділянки вибули із державної у комунальну власність Маловільшанської сільської ради.

Згідно із законодавством, сільські ради позбавлені права розпоряджатися землями, що перебувають у постійному користуванні національних галузевих академій наук України. Із оглядну на вказане, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою про скасування рішень держреєстратора про державну реєстрацію права комунальної власності на оспорювані земельні ділянки та визнання права власності на них за державою.

Представляючи інтереси держави у цій справі, прокуратура також врахувала, що під час збройної агресії РФ проти України, землі сільськогосподарського призначення потребують особливого захисту. Вони набули суспільного значення як для України, так й інших країн світу у зв’язку із загрозою світової  продовольчої кризи.

Нагадаємо, що  мешканець Київщини незаконно привласнив майже 10 га землі вартістю 900 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook