#

Прокуратура Київщини повідомила мешканцю столиці підозру у державній зраді

18.03.2022 15:10
Прокуратура Київщини повідомила мешканцю столиці підозру у державній зраді
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура Київської області повідомила мешканцю Києва підозру у державній зраді, який передавав представникам російській федерації дані щодо місць розташування військової техніки й особового складу Збройних Сил України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на прокуратуру Київської області.

За даними слідства, колишній перший заступник Фонду державного майна України поширював ідею зміни територіальної цілісності України та сприяв окупантам у проведенні агресивної війни.

Так з 24 лютого по 16 березня 2022 року громадянин України на території міста Києва у месенджерах долучився до антиукраїнських чатів і передавав представникам Російській Федерації та представникам ДНР/ЛНР   дані щодо місць розташування військової техніки й особового складу Збройних Сил України. При цьому, маючи військову освіту, він усвідомлював, що ці дані будуть використовуватися ворогом для подальших бомбардувань мирного міста.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 615 КК України. Під час обшуку виявлено та вилучено пістолети, набої та гранати, мобільний телефон. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням СБ України у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що депутати Київської обласної ради Барановська В.В., Ващішін Т.І., Фещенко А.В. і Швець І.М. заявили про свій вихід із депутатської фракції політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".

Читати "Моя Київщина" у Telegram