#

Прокуратура Київщини повідомила про підозру російському пропагандисту

09.07.2022 13:00
Прокуратура Київщини повідомила про підозру російському пропагандисту
Фото з місця події

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури відомому російському пропагандисту заочно повідомлено про підозру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури. 

Пропагандиста звинувачують у виправданні та визнанні правомірною збройну агресію рф проти України і глорифікації її учасників та незаконному перетині державного кордону України.

Підозрюваний у березні 2022 року спільно з військовослужбовцями РФ незаконно перетнув державний кордон України та веде репортажі із зон активних бойових дій. Він виступає в ролі "військового експерта" і виправдовує воєнні злочини окупантів, які вбивають цивільних українців та знищують інфраструктуру України.  Зокрема у своєму телеграм каналі він розмістив ролик з військового аеродрому у Гостомелі на фоні знищеного окупантами літака АН-225 "Мрія". 

Російський пропагандист у своїх матеріалах називає загарбників визволителями і говорить про необхідність повалення конституційного ладу України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що до суду передали обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини, який співпрацював із російськими окупантами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram