#

Правоохоронці Київщини перекрили міжнародний канал торгівлі людьми (ФОТО, ВІДЕО)

01.05.2023 14:00
Правоохоронці Київщини перекрили міжнародний канал торгівлі людьми (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Правоохоронці Київщини затримали чоловіка, який вербував жінок для сексуальної експлуатації за кордоном під приводом високооплачуваної роботи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чоловіку, який вербував жінок для сексуальної експлуатації за кордоном.

У Telegram-каналах житель Сумщини разом зі спільниками пропонували молодим жінкам високооплачувану роботу в різних країнах світу: Греції, Франції, ОАЕ, Швеції, Німеччині, Норвегії. Після того, як жінки погоджувались, організатор купував квитки, винаймав житло та переправляв через державний кордон України.

Дівчатам обіцяли дохід від 1000 євро на день. 

Здійснюючи на мешканку Київщини психологічний тиск, чоловік схилив її до роботи на території Німеччини, де вона повинна була надавати сексуальні послуги. Підозрюваний придбав для неї квиток на автобус та надав чіткі інструкції щодо її подальшого переміщення за кордон.  

У четвер, 27 квітня, затримано мешканця міста Суми. Йому повідомлено про підозру за фактом вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілого (ч. 2 ст. 149 КК України). За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в  сумі 238 тис. грн.

Нагадаємо, що сутенерка з Київщини організувала незаконний бізнес у Тернополі.



Читати "Моя Київщина" у Telegram