#

Прокуратура Київщини поставила крапку в суперечці за 25 га на Кагарличині

10.04.2018 13:31
Прокуратура Київщини поставила крапку в суперечці за 25 га на Кагарличині

Сьогодні, 10 квітня, прокуратурою Київської області пред’явлено позов про повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 25 га на території Кагарлицького району, яку сільська рада незаконно надала у приватну власність громадянину, за вказаним фактом триває досудове розслідування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури в Київській області.

Установлено, що на підставі рішення Мирівської сільської ради Кагарлицького району громадянин отримав державний акт на право приватної власності на земельну ділянку для створення селянського господарства на території району площею майже 25 га, яку в подальшому перепродав іншій особі.

Кагарлицька місцева прокуратура, вивчивши документи, що стали підставою для отримання громадянином земельної ділянки із земель державної власності встановила, що зазначене рішення сільською радою не приймалося, а в порушення вимог діючого законодавства радою прийнято інше рішення - про передачу громадянину спірної земельної ділянки сільськогосподарського призначення не у приватну власність, а у постійне користування.

При цьому, відповідно до вимог чинного законодавства передбачено, що громадяни мають право на одержання у власність земельних ділянок для ведення селянського господарства у межах середньої земельної частки розміром 2,62 га.

Таким чином, із державної власності вибуло 24,5 га земель сільськогосподарського призначення вартістю майже 700 тисяч гривень.

Реагуючи на виявлені порушення, місцева прокуратура пред’явила позов про визнання недійсним державного акту на право власності на землю, скасування державної реєстрації, договору оренди та витребування земельної ділянки площею майже 25 га з незаконного володіння у власність держави.

Окрім цього, місцева прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України. У провадженні, в порядку ст. 36 КПК України, прокурором надано вказівки слідчому. На даний час проведено огляд всіх протоколів сесій сільської ради за період в який нібито приймалося зазначене рішення для встановлення факту прийняття такого рішення. На підставі ухвали слідчого судді вилучено протоколи сесії на підставі яких нібито видано державний акт.

Досудове розслідування триває.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: