#

Прокуратура намагається повернути майже 20 га земель на Броварщині

13.07.2018 16:27
Прокуратура намагається повернути майже 20 га земель на Броварщині

Сьогодні, 13 липня, у прокуратурі повідомили, що було пред’явлено позов щодо повернення державі земель водного фонду площею майже 20 га на території Броварського району, які незаконно надані в оренду товариству для ведення садівництва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що розпорядженням Броварської районної державної адміністрації у 2007 році надано в оренду садовому товариству земельні ділянки площею майже 20 га для ведення садівництва за рахунок земель водного фонду на території однієї із сільських рад Броварського району.

Однак, відведення земель відбулося з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки зазначені землі накладаються на землі водного фонду, а саме знаходяться у межах прибережної захисної смуги.

Згідно Закону до земель державної власності, які не можуть надаватись в оренду для ведення садівництва належать землі водного фонду, більш того, взагалі заборонено розорювання таких земель та городництво.

Реагуючи на порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування розпорядження Броварської РДА, визнання договору оренди землі недійсним з припиненням зодов’язань на майбутнє.

Прокуратура Київщини і надалі у судовому порядку продовжує займати активну позицію щодо повернення в державну власність земель водного фонду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: