#

Прокуратура повернула державі землі Чернечого лісу вартістю 523 млн грн

06.02.2024 17:40
Прокуратура повернула державі землі Чернечого лісу вартістю 523 млн грн
Фото з мережі інтернет

Київська обласна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду щодо повернення у державну власність земель природно - заповідного фонду в межах Феодосівської сільської ради Обухівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Нині скасовано державну реєстрацію права приватної власності товариства, а землі повернуті державі в особі Київської обласної державної адміністрації. 

Раніше прокурори у суді довели, шо у приватну власність юридичної особи під виглядом земель сільськогосподарського призначення вибуло майже 12,5 га лісового заказника "Чернечий ліс". 

Відповідно до законодавства, ця земельна ділянка лісогосподарського та історико-культурного призначення не може перебувати у приватній власності. Вона розташована в межах лісового заказника місцевого значення "Чернечий ліс" та археологічної пам’ятки – об’єкту культурної спадщини "Багатошарове поселення між Ходосівкою та Лісниками". Також земля перебуває у постійному користуванні одного з підрозділів Національного університету біоресурсів та природокористування України.

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з позовною заявою, яка задоволена в повному обсязі.

Нагадаємо, що Броварська окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про повернення державі Гречано-Гребельського водосховища та земельної ділянки під ним площею 511 га вартістю понад 18 млрд грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram