#

Прокуратура вимагає стягнути з чоловіка 100 тис грн за незаконну порубку лісу на Бориспільщині

22.07.2020 17:00
Прокуратура вимагає стягнути з чоловіка 100 тис грн за незаконну порубку лісу на Бориспільщині
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура скерувала до суду позов про стягнення шкоди з громадянина, який зрубав у Бориспільському районі шість дерев на суму понад 100 тис грн 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Так, за публічного обвинувачення Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури  судом винесено вирок чоловіку, який у лютому 2020 року, без спеціального на те дозволу, здійснив в полезахисній смузі на території Бориспільського району порубку 6 породи "Дуб", внаслідок чого навколишньому природньому середовищу завдано шкоди.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, із застосуванням ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку.

Разом з цим, після набрання обвинувальним вироком законної сили встановлено, що правопорушник добровільно завдані збитки не відшкодував.

Нагадаємо, що житель Обухівського району незаконно придбав та зберігав без відповідних документів деревину, яку виявили поліцейські.

Читати "Моя Київщина" у Facebook