#

"Прокурор із сокирою" з елітного Козина очолив партію "Ми з України"

06.11.2023 16:30
"Прокурор із сокирою" з елітного Козина очолив партію "Ми з України"
Євген Дудко

Євген Дудко, відомий як "прокурор із сокирою" через свою участь у скандальній історії, у серпні 2022 року очолив партію "Ми з України"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на LB.

До серпня 2022 року партія називалася "Громадянська платформа", а очолював її Сергій Пугасей, колишній кандидат у міські депутати Миргорода на Полтавщині від "Пропозиції". Назву партія змінила в останній день літа 2022 року, тоді ж її очільником став Євген Дудко.

У 2020 році Євген Дудко "засвітився" на відео, де кидався сокирою в сусідів, які роздратували його тим, що влаштували барбекю. Події відбувалися у котеджному містечку в селі Козин, що під Києвом. Виявилося, що згідно з декларацією його там не мало би бути взагалі, адже з майна він володів всього лише квартирою площею у 32 квадратні метри. Посада, яку Євген Дудко займав на той час - прокурор відділу нагляду за додержанням законів СБУ та Держприкордонслужби.

Окрім того, журналісти тоді ж зафіксували, як Дудко та його дружина регулярно виїжджають на задекларованих автомобілях саме з цього котеджного містечка. Журналісти також з’ясували, що земельна ділянка у Козині належала батьку прокурора, який, щоправда, протягом десяти останніх років не отримував офіційного прибутку. Також у декларації Дудка зафіксовано на той час 37 тисяч доларів готівкою, що також не було співмірним із офіційними доходами прокурора та його дружини. 

Нагадаємо, що 1 вересня староста Ворзеля Андрій Липовецький назвав росіян "старшими братами і родичами".

Читати "Моя Київщина" у Facebook