#

Промисловики, що завдають збитків державі, готують акцію протесту під Кабміном

01.06.2020 22:12
Промисловики, що завдають збитків державі, готують акцію протесту під Кабміном

Всеукраїнська громада рибалок промисловиків 2-го червня збирає акцію протесту під Кабміном. Справжніми організаторами акції є представники промислових рибодобувних підприємств, які регулярно завдають збитків рибному господарству України.

Про це повідомляє «Моя Київщина» з посиланням на власні джерела.

Серед них є ТОВ «Інвест і К», які завдали збитків вітчизняному рибному господарству на 650 тис. грн. Також організовують акцію протесту ТОВ «Мореход-3000» (сума збитків близько 100 тис. грн) і ТОВ «Десна-55» (сума збитків близько 30 тис. грн.

Метою організаторів, які регулярно завдають збитків державі, є протидія прийняттю Проєкту наказу «Про затвердження Режиму рибальства у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) України у 2020 році» для подальшого незаконного вилову риби.

Цей проєкт проходить процедуру юстування в Міністерстві юстиції України і був направлений туди Мінекоенерго листом від 28 травня 2020. Він повинен бути підписаний в червні. Його метою є впорядкування промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України та раціональне і ощадливе використання водних біоресурсів суб’єктами господарювання всіх форм власності. Режими рибальства доповнюють діючі правила промисловим навантаженням, як то, кількістю знарядь лову, а також кількістю плавзасобів. Крім того, запроваджуються ділянки рибогосподарських водних об’єктів їх частин на яких забороняється промисел водних біоресурсів (верхів’я водосховищ – особливо цінні ділянки для відновлення екосистем).

На акції протесту під Кабміном промисловики говоритимуть про заборону на промислове рибальство в Київському та Канівському водосховищах, яка була запроваджена з метою збереження та відновлення біорізноманіття.

За 4 місяці поточного року промислові рибалки нанесли збитків державі на 1 млн 710 тис грн, з яких сплатили лише 22 тисячі 492 грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram