#

Проти ексдиректора Департаменту охорони здоров’я Іонова відкрили кримінальну справу

05.05.2020 15:22
Проти ексдиректора Департаменту охорони здоров’я Іонова відкрили кримінальну справу
Максим Іонов

Стало відомо, що проти ексдиректора Департаменту охорони здоров’я Максима Іонова поліція порушила кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем під час здійснення закупівель

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком", поліція порушили справу після заяви, яка була подана народним депутатом від партії "Слуга народу" Олексієм Мовчаном на підставі звернення колег.

Мовчан є головою підкомітету з питань регулювання публічних закупівель Комітету Верховної Рад з питань економічного розвитку.

Я подавав таку заяву. Деталі маю освіжити, бо це було тижнів три тому. Мої колеги звернулися до мене й до моїх юристів, щоб ми надали оцінку, наскільки дії посадової особи облдержадміністрації є законними. Ми вважаємо, що є незаконними, відповідно, і подали заяву. Це (звернулис. – Ред.) київські люди із ЗеКоманди, які слідкують за роботою Київської облдержадміністрації. Умовно можна сказати, що активісти, – розповів Мовчан.

Раніше Іонов заявив про корупційну закупівлю апаратів штучної вентиляції легень для лікарень області.

Іонов стверджував, що в ОДА хотіли прокрутити корупційну схему й замовили найдорожчий лот – апарати штучної вентиляції легень – у фірми, яка не має офісу та протягом кількох років свого існування провела закупівлі на загальну суму 2 млн грн, а термін постачання апаратури визначили до кінця 2020 року. У Київській області є низка підприємств, котрі замовили в цього самого ТОВ "Компанія Елдімед" апарати ШВЛ на торгах за однаковою ціною – 718 тис. грн за штуку. Директор Департаменту охорони здоров’я звернувся до Офісу президента й вимагав зупинити корупційну закупівлю.

Тим часом радницею голови Київської ОДА з питань закупівель медобладнання призначили ексзаступницю очільника ОДА Аллу Арешкович, яку призначили на цю посаду за попередньої влади. Її кандидатуру лобіював нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

27 квітня стало відомо, що Київська ОДА ухвалила рішення про звільнення керівника Департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації. Причиною відставки називалася "низка недоопрацювань Іонова у поточній діяльності". 


Іонов має намір подавати до суду й обстоювати свої права, аби поновитися на посаді, на яку його призначив попередній очільник Київської ОДА в січні 2020 року. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram