#

Протидія корупції: на Київщині з початку року виявили 71 факт порушення

01.03.2021 10:10
Протидія корупції: на Київщині з початку року виявили  71 факт порушення
Фото з мережі Інтернет

Упродовж 2020 року органами обласної прокуратури систематично вживалися заходи щодо протидії корупції поза межами кримінального провадження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

У минулому році, за участі прокурорів, суди розглянули 222 справи, у яких порушників притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладення стягнення у виді штрафу. Загальна сума накладених штрафів становить 183 тис. грн.

Серед цих порушників: депутат обласної ради, 9 державних службовців, 73 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 4 селищних голови місцевого самоврядування та 37 інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Прокуратура забезпечила діяльність у сфері запобігання та протидії корупції обласної прокуратури та Києво-Святошинською місцевою прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення за рішенням суду з правопорушника коштів в розмірі 238 тис. грн., отриманих внаслідок вчинення корупційного адміністративного правопорушення.

З початку січня цього року Київською обласною прокуратурою виявлено 71 факт порушень вимог Закону України "Про запобігання корупції". Ці матеріали скеровано до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції для вирішення питання щодо складання відповідних протоколів. Судом до відповідальності вже притягнуто 21 правопорушника.

Також нагадаємо, що в прокуратурі повідомили, що колишнього поліцейського, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв летальну ДТП, судитимуть.

Читати "Моя Київщина" у Telegram