#

Протягом минулого дня чайківські патрульні тричі відмовилися від хабаря

06.08.2021 13:31
Протягом минулого дня чайківські патрульні тричі відмовилися від хабаря
Фото з місця події

Учора, 5 серпня, патрульним села Чайки троє громадян пропонували хабар

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Патрульна поліція Київської області" у Facebook.

5 серпня близько 9-ї години ранку на 19 км автодороги Київ-Чоп поліцейські зупинили автомобіль Ford Transit, оскільки 22-річний керманич порушив ПДР. Батько водія, який був у салоні авто, вирішив допомогти сину уникнути відповідальності за правопорушення та запропонував патрульним хабаря.

Патрульні неодноразово повідомляли та попереджували батька про кримінальну відповідальність. Та чоловік все одно продовжив пропонувати, а пізніше вирішив просто покласти грошові кошти до службового автомобіля.

Ще один випадок трапився опівдні в селі Вабля, що в Бучанському районі. Інспектори зупинили авто ВАЗ 21093 за порушення ПДР. Під час складання адміністративних матеріалів 42-річний водій запропонував поліцейським грошові кошти, щоб уникнути відповідальності. Після попередження про кримінальну відповідальність за подібні дії, а саме пропозицію неправомірної вигоди службовій особі, керманич підійшов до службового авто та мовчки кинув до салону грошові кошти.

Того ж дня близько 18-ї години на 16 км автодороги Київ-Чоп патрульні помітили, що водій авто Toyota Avensis рухається з порушенням ПДР та зупинили його.

Під час перевірки документів інспектори виявили, що цей транспортний засіб перебуває в активному розшуку, як майно боржника. Щоб патрульні не евакуйовували автомобіль та "вирішити все на місці", 38-річний керманич запропонував неправомірну вигоду. Повідомлення про кримінальну відповідальність чоловіка не зупинило — водій стояв на своєму, продовжуючи пропонувати грошові кошти в обмін на те, щоб поліцейські не вилучали автомобіль.

У кожному з цих випадків охоронці порядку викликали слідчо-оперативну групу для фіксації пропозиції неправомірної вигоди. Надалі слідчі встановлюватимуть усі обставини цих справ.

Нагадаємо, що 2 серпня у селі Чайки Бучанського району патрульні притягнули до відповідальності водія, який намалював номерний знак на авто.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: