#

П’яна ДТП у Бучі: порушник намагався відкупитися від патрульних

20.06.2021 09:36
П’яна ДТП у Бучі: порушник намагався відкупитися від патрульних
Фото з місця події

Нещодавно у Бучі нетверезий водій вчинив ДТП, хуліганив та агресивно реагував на вимоги поліцейських, а ще пізніше – запропонував хабаря інспекторам

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Патрульна поліція Київської області" у Facebook.

Патрульним на планшет надійшов виклик про ДТП без потерпілих у місті Буча. На місці автопригоди поліцейські виявили обох учасників ДТП: 38-річного водія Opel Vectra та 40-річного водія Volkswagen Caddy.

Інспектори відразу помітили, що 38-річний керманич мав явні ознаки алкогольного сп'яніння. Огляд на стан сп'яніння показав 2.51 проміле алкоголю в крові, що перевищує дозволену норму майже в 13 раз.

Склавши схему ДТП, охоронці порядку встановили, що водій авто Opel не дотримався безпечної швидкості, не обрав безпечної дистанції та здійснив зіткнення з Volkswagen. Порушнику це не сподобалось і він почав погрожувати та вживати лайку до іншого водія. На спроби заспокоїти чоловіка, він реагував неадекватно, ігноруючи вимоги поліцейських. Інспектори повідомили водію, що складатимуть на нього відповідні адміністративні матеріали.

Почувши це, чоловік зрозумів, що не хоче відповідати згідно із Законом, тому запропонував патрульним неправомірну вигоду. Поліцейські попередили, що за подібні пропозиції чоловіка чекатиме кримінальна відповідальність. Та він не дослухався й продовжив пропонувати хабар.

Охоронці порядку склали на чоловіка адмінматеріали: протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП), ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп'яніння), ч. 1 ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) КУпАП і викликали на місце пригоди СОГ. Надалі слідчі встановлюватимуть всі обставини цієї справи.

Нагадаємо, що в селищі Липівка Бучанського району між двома товаришами виник конфлікт, в результаті якого чоловік встромив ніж у спину знайомому.

Читати "Моя Київщина" у Facebook