#

П’ять питань: Віктор Левицький, громадський діяч, підприємець (ВІДЕО)

04.09.2023 10:40
П’ять питань: Віктор Левицький, громадський діяч, підприємець (ВІДЕО)
Віктор Левицький

"Моя Київщина" поспілкувалася з Віктором Левицьким – підприємцем, активістом, командиром 9 сектора у складі 4 ДФТГ на Білоцерківщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Наші журналісти поспілкувалися з Віктором Левицьким про про важливі та болючі теми законності та правопорядку, а, точніше, беззаконня та свавілля з боку керівної влади та органів правопорядку – патрульної поліції Білоцерківського району.

Так, підприємець пояснив, у чому полягала неправомірність дій патрульної поліції про які він раніше заявляв:

Історія з патрульною поліцією відбулась в найгарячішу пору, коли росіяни йшли у Васильків, стояли біля Фастова. Тоді члени нашого ДФТГ вдень і вночі масово допомагали ЗСУ усім чим могли. Дуже цінилися на той часі токарі, бо якщо станків вистачало, то токарів збирали у місті, у селах, відповідно їх треба було привезти й відвезти. Оскільки у нас були паролі й посвідчення, ми могли це робити в комендантську годину.

Одного вечора чергова машина повезла майстра додому і не повернулася. Через те, що водій не відповів на дзвінки Віктор Левицький підняв ГШР (групу швидкого реагування) на спецавтомобілі з озброєнням. Через деякий час водій вийшов на зв’язок написавши повідомлення про те, що біля блокпосту поліція затримала їх через підозру у водія ознак алкогольного сп’яніння.

Далі Віктор Левицький розказав:

Як виявилося, на блокпосту чергували поліцейські та кілька чоловік з ДФТГ, які спинили наших хлопців через те, що вони були без форми, хоча й знали паролі. Навівши на них зброю, поклали обличчям в асфальт, відібрали телефони. Токар – літній чоловік, втратив свідомість. Патрульні його привели до тями і відвезли додому в село, а водія безпідставно звинуватили у вживанні алкоголю та заборонених речовин, хоча експертиза цього не довела. Після проведення експертизи на драгері, який нічого не показав, поліцейські підробили  протокол в якому вказали, що водій відмовляється від освідування, але водій випадково помітив, що у пустому документі вже вписані прізвища свідків. Як виявилося згодом, попередньо до події у протоколі були записані свідками члени іншої ДФТГ, тобто, протокол вже був сфабрикований.

За словами пана Віктора, поліцейські викликали евакуатор, який забрав авто на штрафмайданчик не дивлячись на те, що він особисто з іншими бійцями прибув на місце затримання авто і міг забрати автомобіль.

Тоді бійцям ДФТГ послуги евакуатора та штрафмайданчика обійшлися у 10 тисяч гривень за два дні перебування авто на штраф майданчику.

Віктор Левицький каже, що патрульні поліцейські Білої Церкви перевищують службові повноваження й мають із того  великий зиск. До того, й така схема "роботи" вигідна не тільки працівникам патрульної поліції, а й місцевій владі.

Більше про цю справу та інші важливі питання дізнавайтеся в інтерв’ю.

Нагадаємо, що у Білій Церкві на перехресті бульвару Незалежності та вулиці Митрофанова сталася ДТП.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram