#

Радіаційне обстеження на Бучанщині проведуть наступного тижня

21.06.2022 17:20
Радіаційне обстеження на Бучанщині проведуть наступного тижня
Фото з мережі Інтернет

Із наступного тижня, 27 червня, фахівці ДНТЦ ЯРБ проведуть радіаційне обстеження Гостомельської, Бучанської та Ірпінської територіальних громад, які знаходилися у тимчасовій окупації військами рф

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки" у Facebook.

У зв’язку із численною кількістю заявок на проведення радіаційного обстеження від жителів Ірпінської, Бучанської та Гостомельської територіальних громад було ухвалено рішення про перенесення виїзду команди фахівців ДНТЦ ЯРБ. Зумовлено це збільшенням часу на обробку заявок та складання маршруту. 

Радіаційні обстеження розпочнуться наступного тижня з 27 червня, а заявки для обстеження обійсть, квартир чи прибудинкових територій, де розміщувалася техніка військових рф, можна подавати до кінця дня 23 червня. 

Анонімні запити та інформація, розміщена в коментарях, не розглядатимуться. Обстежуватимуться лише території та будівлі, де було проведено розмінування. Радіаційне обстеження виконується відповідно до отриманих запитів від домогосподарств, власними силами ДНТЦ ЯРБ, та є безкоштовним для жителів громад. 

Надати запит на радіаційне обстеження можна, заповнивши форму за покликанням або звернувшись за номером телефону (044) 422 55 43 до фахівців.

Роботи з радіаційного обстеження проводяться в рамах проєкту SURVEY – обстеження, який має на меті виявлення та зменшення ризиків опромінення населення внаслідок контакту з джерелами випромінювання/радіоактивним забрудненням, а також послаблення занепокоєння населення через уявні ризики, пов’язані з перебуванням окупантів у зоні відчуження. 

Досвід, отриманий в ході проєкту, буде використаний в майбутньому при обстеженні деокупованих індустріальних східних регіонів. Проєкт реалізується в рамах співпраці між Норвезьким регулюючим органом з ядерної та радіаційної безпеки (DSA) та Держатомрегулюванням.

Нагадаємо, що Верховна Рада України повернула мита й оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто.

Читати "Моя Київщина" у Telegram