#

Річка Стугна у Василькові потребує відновлення гідрологічного режиму

10.10.2021 17:40
Річка Стугна у Василькові потребує відновлення гідрологічного режиму
Фото з місця події

Нещодавно до Васильківської ОТГ завітала Тимчасова контрольна комісія Київської обласної ради з питань перевірки екологічного стану водних об’єктів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Васильківської ОТГ.

Васильківський міський голова Наталія Баласинович та керівники профільних структурних підрозділів міської ради озвучили голові комісії – депутату Київської обласної ради Хвичі Мепарішвілі та іншим членам комісії проблеми, які, в силу природніх та людських факторів, призвели до замулення русла р. Стугна. В ході обстеження була перевірена і гідротехнічна споруда захисної дамби по вул. Соборна міста Васильків та регулюємі шлюзи, які теж потребують реконструкції.

Вивчивши ситуацію, члени Тимчасової комісії запропонували Васильківській міській раді подати проєкт по відновленню і підтриманню сприятливого гідрологічного режиму р. Стугна з метою захисту від підтоплення, який буде включений у комплексну обласну програму щодо захисту від підтоплення територій в містах і селищах Київської області на 2022-2032 роки.

Нагадаємо, що 7 жовтня у селах Митниця Велика Бугаївка та Барахти Васильківської ТГ відбулося урочисте відкриття поліцейських станцій.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: