#

Роковини трагедії: у Броварах вшанували пам'ять загиблих у авіакатастрофі 18 січня (ФОТО)

18.01.2024 09:40
Роковини трагедії: у Броварах вшанували пам'ять загиблих у авіакатастрофі 18 січня (ФОТО)
Фото з місця подій

У Броварах небайдужі мешканці, представники міської влади та КОВА вшанували пам'ять загиблих у авіакатастрофі 18 січня 2023 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис каналу "Громадський ревізор. Бровари".

Біля дитячого садочка "Джерельце", на який рівно рік тому впав вертоліт, провели спільний молебень.

Авіатроща забрала життя 14 людей, семеро з яких були керівниками та працівниками Міністерства внутрішніх справ: Денис Монастирський, Євгеній Єнін, Юрій Лубкович, Микола Анацький, Андрій Маринченко, Михайло Павлушко, Тетяна Шутяк. 

Тоді загинув і увесь екіпаж вертольота: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов.

У авіакатастрофа також загинули чотири жительки Броварів: Олена та Мілана Пономаренко, Марина Грановська, Тетяна Бойченко.

Молебень провели провели представники ГО "Духовність". 

Завершилася панахида покладанням квітів до місця трагедії.

Нагадаємо, що у ході розслідування слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей. Слідчі ДБР відновили похвилинно день аварії, у тому числі розшифрували "чорні скриньки". 

Встановлено, що у січні 2023 року був запланований візит керівництва МВС України до Харківської та Дніпропетровської областей. Посадовці ДСНС залучили до перевезення делегації гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації. Повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Командир екіпажу розпочав політ без метеорологічних даних по всьому маршруту запланованого руху, а екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Жоден з посадовців, відповідальних за безпеку польотів, не скасував або не переніс виліт до моменту настання сприятливих погодних умов.

Через складні погодні умови гелікоптер виконував політ на гранично низькій висоті. Командир екіпажу побачив перешкоду та, здійснюючи маневр, втратив орієнтування і допустив зіткнення із землею.

Наразі про підозру повідомлено:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України;
  • в.о. командира спеціального авіаційного загону;
  • заступнику командира з льотної підготовки;
  • командиру авіаційної ескадрильї;
  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Нагадаємо, що МВС запустило цикл документальних фільмів "Борт 54".


Читати "Моя Київщина" у Telegram