#

Російська агентура блокує роботу теплоелектростанції на Київщині

11.01.2024 18:40
Російська агентура блокує роботу теплоелектростанції на Київщині
Фото з мережі Інтернет

На сьогоднішній день діяльність Іванівської ТЕС повністю паралізована 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Корупція інфо.

Угрупування, до якого входить колишній очільник СБУ часів Януковича Ігор Калінін, наглядач за активами біглого керівника МВС Білоконя Сергій Дорошенко, ексголова Голосіївського суду Олена Первушина та "фінансист" Віталій Гордон, блокує роботу Іванківської ТЕС, що розташована у Київській області.

Діяльність теплоелектростанції паралізована. Майно підприємства знаходиться під судовими арештами, працівники звільнені. Така вкрай потрібна сьогодні електроенергія, якою ТЕС могла забезпечити принаймні шість районів регіону, не виробляється. 

На власника ТЕС Олексія Бутенка, який разом з ЄБРР реалізовував багатомільйонний енергетичний проєкт, чиниться тиск. За сприяння правоохоронців та суддів Голосіївського району міста Києва проти підприємця за надуманими звинуваченнями у шахрайстві та відмиванні коштів відкрито кримінальне провадження. А щоби ускладнити Бутенку можливість себе захищати, його навіть оголошено у розшук.

В умовах безперервних атак РФ на енергетичну інфраструктуру України малі ТЕС, такі як Іванківська, мають величезне значення для держави. Адже в разі виникнення аварійних ситуацій можуть швидко надавати додаткові потужності в загальну енергосистему.

І замість того, аби захищати стратегічно важливе для країни підприємство, правоохоронні органи та спецслужби бездіють.  Хоча сьогодні у них "під носом" російська агентура підриває енергетичну безпеку країни, корумпує суддів та прокурорів, блокує роботу об’єктів критичної інфраструктури, а вони воліють цього не помічати.

Нагадаємо, що теща президента "Енергоатома" придбала маєток за майже 7 млн грн на Київщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram