#

Російські журналісти влаштували в Іванкові справжній спектакль для путінського телебачення

10.03.2022 10:42
Російські журналісти влаштували в Іванкові справжній спектакль для путінського телебачення
Фото з місця подій

В Іванкові окупанти роздавали людям гуманітарну "допомогу" під камери російського ТБ 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Богдана Амінова у Facebook.

У сюжеті російського ТБ військові нібито "мило спілкуються" із місцевими мешканцями у центрі селища біля вантажівки з їжею. Насправді з кадрів видно, що за "допомогою" прийшло всього кілька людей. На відео потрапив список, де всього 13 осіб. Хоча тільки у селищі проживає більше десяти тисяч. 

Ідентифікувати з сюжету вдалося трьох іванківців. Щодо всіх інших є підозра, що там присутні зокрема "актори", які грали на камеру російської пропаганди. Місцеві деяких людей не впізнають, а їхній говір значно відрізняється від іванківського суржика. 

Відомо, що місцева лікарня відмовилася приймати "допомогу" у вигляді медикаментів від російського окупанта. 

У дописі йдеться:

Щодо самої "гуманітарки" – це переважно українські продукти. За моєю інформацією, там і наші макарони, і цукерки рошен, і ще безліч всього. Тобто російський окупант СВОГО не привозив, а натомість роздає награбовані українські товари. Дуже "благородно". 

За інформацією українського журналіста, окупанти ходять хатами, шукають АТОвців. Місцеві повідомляють, що таких людей кудись забирають.

Водночас, є підтвердження, що російські орки шукають місцевих мешканців, які працювали або працюють в органах місцевої влади, зокрема у колишній райдержадміністрації. Відомо, що російський окупант виносив певну документацію з райвідділку поліції та інших адміністративних будівель. 

Нагадаємо, що поблизу населених пунктів Іванків, Бородянка та Козаровичі, де останні кілька днів тривали запеклі бої, українська армія почала витісняти окупантів до кордону.



Читати "Моя Київщина" у Facebook