#

Російський олігарх Гуцерієв переписав бізнес під Києвом, аби його не конфіскували

12.01.2023 17:30
Російський олігарх Гуцерієв переписав бізнес під Києвом, аби його не конфіскували
Міхаіл Гуцерієв

Російський олігарх Міхаіл Гуцерієв, який перебуває під українськими санкціями, знову переписав свій бізнес в Україні, щоб уникнути конфіскації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на розслідування Trap Aggressor.

Сучасні логістичні склади на 80 тисяч квадратних метрів поблизу Києва, які могли бути конфісковані на користь України, перереєстрували на турецького бізнесмена Догана Месута 12 грудня 2022 року.

Міхаіл Гуцерієв – російський олігарх, головний акціонер компанії "Сафран" до якої входять "РосНефть", "НК Нефтіса", "Рускій уголь" і "Моспромстрой". У жовтні минулого року на нього було накладено санкції.

Зазначимо, що логістичні склади на Київщині належать компанії "МЛП-Чайка". Раніше, у серпні 2022 року Печерський районний суд наклав арешт на ці приміщення. За даними слідства, компанія "МЛП-Чайка" входить до структури російських підприємств "Міжнародне логістичне партнерство", яка входить до бізнес-групи "Сафмар", що безпосередньо належить Гуцерієву.

Було встановлено, що Міхаіл Гуцерієв, надає постійну підтримку російській владі, зокрема оборонному та силовому блоку, і був нагороджений низкою державних нагород і відзнак рф.

Також стало відомо, що за кілька років до арешту майно було вперше переписане на іншу особу – українку Вікторію Кущ. Правозахисник компанії "МЛП-Чайка" стверджував, що Кущ має численні подяки від ЗСУ, ТРО та Нацполіції, а кошти від діяльності підприємства використовуються для непорушності конституційного ладу. Тоді суд задовольнив таке клопотання, вирішивши, що арешт накладено необґрунтовано.

Проте, журналісти Trap Aggressor довели, що Вікторія Кущ з 2014-го року проживає в росії і пов’язана з російським олігархом Гуцерієвим. Після виходу розслідування Trap Aggressor  в реєстрі юридичних осіб з’явились зміни – бенефіціаром компанії став громадянин Туреччини Доган Месут.

Нагадаємо, що на Київщині затримали російського агента, який розвідував місця розташування ЗСУ на Київщині та об‘єктів критичної інфраструктури.

Читати "Моя Київщина" у Telegram