#

Російського командира підозрюють у вчиненні звірств у Бучі

24.11.2023 19:40
Російського командира підозрюють у вчиненні звірств у Бучі
Підозрюваний

​Командир десантно-штурмового батальйону рф підозрюється в тому, що брав участь в окупації Бучі та віддавав накази вбивати цивільних

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини. 

Про підозру оголосили про підозру підполковнику, командиру 2-го батальйону 104-го полку 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил рф за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року, під командуванням обвинуваченого окупанти частково зайняли Бучі. Пересуваючись по вулиці Києво-Мироцькій, за наказом командира вони відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях. Від отриманих поранень загинули чотири людини. 

У вересні 2022 року путін присвоїв десантнику звання "героя рф" з врученням вищої державної нагороди "золотая звезда". Нині перевіряється інформація щодо загибелі вказаного підполковника під час бойових дій на території України.

Нагадаємо, що до суду скеровано  обвинувальний акт стосовно одинадцятьох військовослужбовців рф, які розстріляли цивільні автомобілі з мирними мешканцями.

Читати "Моя Київщина" у Facebook