#

Росіяни знову можуть піти на Київ, - Залужний

15.12.2022 16:40
Росіяни знову можуть піти на Київ, - Залужний
Валерій Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що нині Росія збирає війська, щоб знову спробувати захопити столицю

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "5 канал", це це Залужний розповів в інтерв’ю виданню The Economist.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залежний висловив чітке переконання у тому, що Росія збирає війська, щоб знову спробувати захопити Київ.

Залужний сказав:

Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати.

За його словами, під час обох чеченських воєн було все так само. І на сьогодні у росії є резерв у 1,2-1,5 млн осіб.

Головнокомандувач ЗСУ  підкреслив:

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ.

Він розповів, що зараз росія стягує людей і зброю для нового наступу. І, можливо у січні, але швидше за все вже навесні, РФ може розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з Білорусі.

Командування ЗСУ вважає, що російські війська будуть прагнути відтіснити українські сили і навіть можуть здійснити другу спробу взяти Київ.

Генерал Залужний разом з президентом України Володимиром Зеленським та командувачем Сухопутних військ генералом Олександром Сирським попереджають, що наступні кілька місяців будуть критичними.

Головнокомандувач ЗСУ впевнений, що росіяни, як і під час другої світової війни, десь за Уралом готують нові ресурси:

Боєприпаси готуються, не дуже хороші, але все ж таки. Це не будуть ті ресурси, які могли б бути за два роки перемир'я. Це буде паршиво, і бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон людей в армію, щоб кидатися трупами, як це робив Жуков (воєначальник СРСР часів Другої світової війни – ред.), це все одно не принесе бажаного результату.

Попри це, генерал Залужний зазначив, що завдяки передачі Україні 300 танків, 600-700 БМП та 500 гаубиць Україна абсолютно реально зможе вийти на кордони 23 лютого.

Наразі в українського війська достатньо мобілізованих, тому пріорітетнішим є танки, бронетранспортери та боєприпаси.

Нагадаємо, що стали відомі загальні бойові втрати росії з період з 24 лютого до 15 грудня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: