#

Росіянин вимагав у жителя Київщини чверть мільйона доларів "за мовчання"

21.04.2018 08:00
Росіянин вимагав у жителя Київщини чверть мільйона доларів "за мовчання"

Вчора, 20 квітня, в прокуратурі повідомили, що житель Київської області повідомив, що невідомий йому чоловік вимагає у нього грошові кошти у сумі 250 тис доларів США за нерозголошення компромату

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Київською місцевою прокуратурою №6 спільно із ГВ БКОЗ Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області та Печерським УП ГУ НП у м. Києві затримано зловмисника, який вимагав від підприємця з Київщини 250 тис. доларів США.

У подальшому під час перемовин із потерпілим шантажист погодився зменшити суму викупу з 250 тис. доларів США до 7 200 доларів США, після чого передати флеш-накопичувач  з компрометуючою інформацією.

При отриманні указаної суми правоохоронці затримали вимагача в одному з ресторанів біля залізничного вокзалу «Південний». Зловмисник, який виявився 20-річним громадянином Російської Федерації, одразу після одержання грошових коштів планував сісти на потяг до Москви.

На даний час затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За вчинене йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: