#

Ровесник Незалежності з Київщини загинув за Україну

24.08.2023 08:50
Ровесник Незалежності з Київщини загинув за Україну
Богдан Білогор

Ровесник Незалежності з Київщини, солдат Богдан Білогор загинув за Україну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українську правду".

Цьогоріч Україна відзначатиме 32-річчя з дня проголошення Незалежності. Тоді, в 1991-му, в нашій країні з'явилося на світ майже 631 тис. дітей. Вони пережили дві революції та зіткнулися з війною в рідній країні, яка триває з 2014-го. Багато з них взяли до рук зброю, щоб захищати Батьківщину. І за неї віддали життя. 

Один з них – солдат з Київщини Богдан Білогор.

Богдан Білогор, позивний Рой, загинув 8 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання біля села Мала Сейдеминуха на Херсонщині. Життя воїна обірвав ворожий мінометний обстріл. Захиснику був 31 рік.

Богдан народився в селі Медвин на Київщині. Навчався у місцевій школі до 8 класу, потім сім'я переїхала до села Владиславка Київської області, де хлопець закінчив 9 клас. Згодом здобув фах водія-автослюсаря у Богуславському центрі професійно-технічної освіти. Після випуску підписав контракт із ЗСУ і відслужив три роки. Одружився. Жив із родиною в селі Вукитичеве на Кіровоградщині. Працював на Мокро-Калигірському молокозаводі. Мав пасіку, обожнював працювати з бджолами. У 2015-2016 роках брав участь в АТО на Донбасі.

Під час повномасштабного вторгнення чоловік став до лав захисників. Воював у складі 100-го батальйону 61-ї окремої механізованої Степової бригади.

Дружина полеглого воїна Тетяна написала:

2011 рік, Семиполки Київської області, на третьому році служби коханого ми і познайомилися. В нього закінчився контракт, а я приїхала свій підписувати. Та закохалася в блакитноокого, завжди усміхненого красеня, який і відмовив мене від служби в ЗСУ. Він при першій нашій зустрічі для себе вирішив, що зробить все, щоб я була з ним... І зробив… своєю дружиною. У грудні 2012-го народився наш первісток Руслан, а в 2021-му – наша донечка Діана. Мій коханий чоловік брав участь в АТО. З перших днів повномасштабного вторгнення знову став на захист України. 
Він узяв до рук зброю, хоч мріяв працювати на землі, займатися бджільництвом, досадити сад. Понад усе він хотів бачити, як ростуть наші діти у вільній і незалежній Україні. Був гарною людиною, надійний, життєрадісний і завжди усміхнений, турботливий тато, ніжний і люблячий чоловік. Мав багато планів, ідей і мрій, він так багато хотів ще зробити в цьому житті... Не встиг... бо клята війна забрала його. Ти –  найкращий у світі чоловік і тато, брат, син. Приклад мужності, сили, незламності та відданості. Один із кращих синів України. Пішов захищати свою сім'ю і землю. Ти це зробив ціною власного життя. Ти –  Герой. Ти –  янгол на небі. Ніколи не забудемо.
 

Поховали Богдана в селі Вукитичеве на Кіровоградщині.

Вдома на захисника чекали батьки, сестра, дружина, син і донька.

Нагадаємо, що родинам загиблих захисників з Фастова вручили ордени.

Читати "Моя Київщина" у Facebook