#

Розпочався ремонт пошкоджених будинків у мікрорайоні Учгосп у Ворзелі (ФОТО)

27.03.2023 16:20
Розпочався ремонт пошкоджених будинків у мікрорайоні Учгосп у Ворзелі (ФОТО)
Фото з місця подій

Сьогодні, 27 березня, голова Бучанської громади Анатолій Федорук сповістив про початок ремонтних робіт у мікрорайоні Учгосп, що у Ворзелі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Анатолія Федорука у Facebook.

Через російські обстріли у цьому мікрорайоні пошкоджено дахи десятків житлових будинків. Тож у кожному з них планують замінити покрівлі, утеплити горища та встановити блискавкозахист.

Ще для двох будинків з цього переліку потрібно підсилити конструкцію будівлі, а також змінити всі вікна та двері у під’їздах.

Також зауважується, що ремонтні роботи розпочинають коштом Бучанської міської ради та Київської обласної військової адміністрації. Втім для виконання комплексного відновлення необхідно залучити більше фінансування.

Тож Анатолій Федорук повідомив:

Про це говорили на зустрічі з місцевими мешканцями. Адже ми можемо охопити більшу кількість постраждалих від бойових дій будинків, якщо подати заявку на участь у програмі "ВідновиДІМ" від фонду Енергоефективності, що дає можливість залучити до 7,2 мільйона гривень на ремонт кожного будинку місць загального користування. Обов’язкова умова для участі – створення ОСББ місцевими мешканцями будинку.

Нагадаємо, що 47 мільйонів гривень з обласного бюджету отримала Бучанська громада на відновлення.

Читати "Моя Київщина" у Facebook