#

Розслідувачі із Литви приїхали на Київщину, щоб фіксувати злочини окупантів

06.05.2022 09:20
Розслідувачі із Литви приїхали на Київщину, щоб фіксувати злочини окупантів
Фото з місця події

На Київщину прибула спеціальна група розслідувачів із Литовської Республіки, які допомагатимуть фіксувати наслідки звірств росіян в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Представлення спільної групи відбулося в Гостомелі, на місці знищення літака "Мрія". Кожен з іноземних правоохоронців – слідчий, криміналіст, судмедексперт, прокурор та вибухотехнік – на своїй ділянці допомагатиме профільним поліцейським підрозділам.

Глава Нацполіції Ігор Клименко наголосив, що збір доказової бази військових злочинів, скоєних російськими окупантами на території Київської області, є дуже важливо. процедурою. Посадовець зазначив:  

Ми вітаємо і прокурорів, які сюди приїхали, і наших колег із поліції - вибухотехніків, слідчих, криміналістів, судмедекспертів - для того, щоб разом ми могли зробити свою велику справу.

Команда литовських розслідувачів складається із семи людей. Вони працюватимуть на місцях подій, збиратимуть докази. Із собою литовці привезли з собою автомобілі з відповідним оснащенням, яке потрібне для роботи. 

Нагадаємо, що біля села Вишеград Макарівської ОТГ працівники поліції у ворожих окопах виявили тіло закатованого росіянами мирного жителя.

Читати "Моя Київщина" у Facebook