#

Розшукуваний олігарх Жеваго продовжує розвивати свій телеканал у столичному регіоні

30.06.2024 13:56
Розшукуваний олігарх Жеваго продовжує розвивати свій телеканал у столичному регіоні
Костянтин Жеваго

У четвер, 27 червня, Нацрада з питань телебачення та радіомовлення надала місце у київській "цифрі" під створення телеканалу Еспресо Київ, відгалуження однойменного загальноукраїнського телеканалу, яким володіє розшукуваний Україною мільярдер Костянтин Жеваго

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Інформатор".

У Києві з'явиться новий телеканал з міською тематикою. 27 червня Нацрада з питань телебачення та радіомовлення надала місце у київській "цифрі" під створення телеканалу "Еспресо Київ". Це буде повноцінний столичний канал, відгалуження від "Еспресо", що знаходиться в управлінні в нардепа від "Євросолідарності" Миколи Княжицького, близького до Петра Порошенка, та належить втікачеві-олігархові Костянтину Жеваго. Каналом керує нардеп з орбіти Порошенка

"Еспресо Київ" дійсно належить Костянтинові Жеваго: на своєму сайті у розділі про телеканал розкривається структура власності, згідно з якою бенефіціарним власником 77,5% акцій ТОВ "Голдберрі" (юрособа телеканалу) є син олігарха Іван Костянтинович Жеваго. Ще 22,5% акцій належить Ларисі Княжицькій - це дружина нардепа. Саме він керує каналом, цьому є безліч підтверджень: навесні 2022-го, коли "Еспресо" навіщось вимкнули з ефіру, Микола Княжицький виступив на захист телеканалу, його колонки з дуже різних питань виходять на сайті, тощо.

Цікаво, якою буде політична позиція нового телеканалу. Судячи з того, що "центральний" канал займає нішу конструктивної критики щодо міської влади, а Княжицький є представником партії Петра Порошенка у Верховній Раді, вибудувати політичний курс нового медіа нескладно. Порошенко є політичним партнером Віталія Кличка та його партії УДАР у Київраді: їхні фракції голосують спільно, а "ударівці" навіть підігравали фракції "ЄС" у їхньому бажанні назвати іменем "ЄС" проспект у Києві. Відтак, найімовірніше, "Еспресо Київ" буде відстоювати інтереси Віталія Кличка у столиці та стане на сторону міської влади у її протистоянні з політичним "центром".

Нагадаємо, що Костянтину Жеваго та його трьом спільникам оголошено про нову підозру у незаконному виведенні 519 мільйонів гривень з банку "Фінанси та Кредит"

Читати "Моя Київщина" у Facebook