#

Розвідка та уряд Німеччини намагалися поховати від громадськості подробиці масових вбивств у Бучі – Bild

17.07.2022 11:00
Розвідка та уряд Німеччини намагалися поховати від громадськості подробиці масових вбивств у Бучі – Bild
Вбиті на вулицях Бучі

Прокуратура Німеччини перевіряє політиків на предмет можливої державної зради з приводу витоку інформації німецької розвідки про звірства російських військових у Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на німецьке видання Bild.

У матеріалі німецьких журналістів зазначається, німецька Федеральна розвідувальна служба (BND) та федеральний уряд, ймовірно, не бажали, щоб громадськості стало відомо про подробиці масових вбивств мирних мешканців в українській Бучі.

Депутати Бундестагу передали цю інформацію у ЗМІ, щоб стало відомо про злочини війська рф. Представниця влади повідомила:

Є процедури, за якими адміністрація Бундестагу зверталася до прокурора. Ми перевіряємо їх.

Новинний портал "The Pioneer" повідомив, що спікер Бундестагу Бербель Бас дала дозвіл на так зване кримінальне переслідування у чотирьох справах, пов’язаних з Комітетом оборони, і в трьох, що стосуються інших спеціалізованих комітетів парламенту Німеччини.

Зауважується, що інформація під грифом "секретно" могла витекти із засідання на початку квітня у Бундестазі, де були присутні понад 60 політиків та урядовців. Першою про такі випадки повідомила голова комітету Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн:

Нові та старі члени парламенту повинні розуміти, що видача таємниць — це не тривіальний злочин, а покарання, пов’язані з розголошенням таємниць, не є паперовими тиграми, а можуть призвести до реальних наслідків.

На початку квітня 2022 року, німецькі ЗМІ повідомили, що BND представила у Бундестазі дані перехоплень розмов російських військових, які обговорюють вбивства цивільних у Бучі. Ці записи свідчать, що це не були випадкові дії, або ж дії окремих солдатів, які втратили контроль. Йдеться про те, що солдати говорили про звірства, як про звичні повсякденні речі

Представник розвідки у Бундестазі заявив, що це доводить те, що вбивства мирних жителів стали частиною звичайних дій російських військових, а можливо, й частиною чіткої стратегії. Йдеться про те, щоб поширити страх і терор серед мирного населення та задушити опір.

Нагадаємо, що у лісі поблизу села Здвижівка Бучанського району місцеві жителі виявили поховання із тілом розстріляного мирного жителя.

Читати "Моя Київщина" у Telegram