#

Ржищівчани перерахували зібрані з аукціону кошти на виробництво дронів (ФОТО)

26.10.2022 16:30
Ржищівчани перерахували зібрані з аукціону кошти на виробництво дронів (ФОТО)
Фото малюнка з аукціону

Ржищівчани перерахували 6900 гривень, які зібрали під час онлайн-аукціону, на виробництво перших українських дронів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Ржищівський музей образотворчого мистецтва ім. Івана-Валентина Задорожного" у Facebook.

Ржищівський міськивконком та місцева художниця Людмила Ганушевич до дня Художника провели конкурс дитячого малюнку "Мальовничі куточки Ржищівської громади" та дитячий художній пленер "Бородянський Півник". Конкурс, який заснувала Людмила Ганушевич, проходить у Ржищеві вже 5 років поспіль.

Усі дитячі малюнки організатори та засновниця конкурсу вирішили виставити на онлайн аукціон для збору коштів на допомогу ЗСУ.

На першому етапі аукціону було продано 35 дитячих малюнків із 63. Загалом у торгах взяли участь 15 покупців. Вдалося зібрати 6 900 гривень. Дитячі роботи придбали не лише жителі Ржищева, а й були покупці також із Ізраїлю та Сполучених штатів Америки.

Зібрані кошти перерахували до благодійного фонду "Марікейт". Саме цей фонд оголосив збір для виробництва перших українських дронів, які вже успішно відтестовані у боях на півдні України.

Хранителька фондів музею Дарія Мустеца зазначила:

Дякуємо всім учасникам першого етапу нашого онлайн аукціону, і юним художникам, і всім хто долучився фінансово до його організації й проведення. Це ще раз доводить, як мистецтво може рятувати світ. Незабаром стартує другий етап онлайн аукціону. Тому запрошуємо всіх бажаючих до активної участі.

Нагадаємо, що у Ржищівський гуманітарний штаб передали очищену бутильовану воду.


Читати "Моя Київщина" у Facebook