#

Ржищівська громада профінансувала закупівлю пікапів для бойового підрозділу

09.11.2023 12:50
Ржищівська громада профінансувала закупівлю пікапів для бойового підрозділу
Фото з місця події

Ржищівська громада  виділила значні кошти на закупівлю автомобілів для бойового підрозділу та спорядження для саперів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис 756 полку Державної спеціальної служби транспорту у Facebook

Завдяки фінансовій підтримці Ржищівської територіальної громади дев’ять швидкісних та витривалих, вантажних пікапів допомагають виконувати завдання у бойовому підрозділі, в інженерній роті та в батальйоні розмінування. Частину автомобілів уже направили для виконання завдань у зоні активних бойових дій на Бахмутському напрямі. Для цього бійці власноруч перефарбували пікапи та апгрейдили їх. Автомобілі використовують для перевезення особового складу, вивозу поранених та підвозу боєприпасів.   

Позашляховик зручний для виконання робіт з підвозу інженерно-саперного майна по території болотистих лісів та сільськогосподарських угідь у Чернігівській області. Також група з нетехнічного обстеження територій, з роти розмінування, проводить за допомогою пікапів попередню розвідку локацій на наявність вибухонебезпечних предметів в деокупованих регіонах. 

На закупівлю мототранспортних засобів китайського виробництва Great Wall Wingle 7 з бюджету Ржищівської громади була виділена сума близько десяти мільйонів гривень. Для роботи саперів закупили сучасні професійні металошукачі GaussMD на суму понад два мільйони гривень, що також надійшли від Ржищівської громади. 

Нагадаємо, що прокуратура повернула Ржищівській громаді землі регіонального ландшафтного парку "Трахтемирів" вартістю понад 88 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook