#

Самопроголошений "мер" Димера невдовзі постане перед судом

28.05.2022 15:00
Самопроголошений "мер" Димера невдовзі постане перед судом
Фото з мережі Інтернет

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове рослідування у кримінальному провадженні щодо колаборанта й самопроголошеного голови Димерської ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ СБ України у місті Києві та Київській області.

Підозрюваний у період окупації частини території Київської області зайняв посаду у незаконному органі влади у селищі Димер та співпрацював із російськими військовими.

Нагадаємо, що колаборантом є 39-річний уродженець міста Чорнобиль Олександр Харченко, який на початку березня добровільно погодився співпрацювати з окупаційними військами. Зрадник підбирав людей для незаконної співпраці із рашистами, залучав їх до виконання робіт на території громади. До того ж, колаборант допомагав окупантам орієнтуватися на місцевості та передавав їм інформацію про учасників АТО, ТрО, депутатів та місцевих жителів.

Наразі досудове рослідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 111-1 та ст. 114-2 (колабораційна діяльність та несанкціоноване поширення інформації про Збройні Сили України та інші військові формування в умовах воєнного стану) завершено.

Обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва. 

Викриття проводилося ДКР СБ України. Досудове розслідування здійснювалося Слідчим управлінням ГУ СБ України у місті Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Читати "Моя Київщина" у Telegram