#

САП і НАБУ завершили слідство у справі про махінації з житлом для військових на Київщині

27.12.2022 13:22
САП і НАБУ завершили слідство у справі про махінації з житлом для військових на Київщині
Фото з мережі інтернет

Учора, 26 грудня, прокурор САП та детективи НАБУ завершили слідство у справі щодо махінації з житлом для військовослужбовців на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу САП.

Справа стосується колишньої директорки департаменту капітального будівництва Міноборони України, яка наразі є депутатом однієї з обласних рад, та її спільника, директора фірми – забудовника. Їх підозрюють у службовому підробленні та розтраті понад 18 млн грн під час будівництва квартир для військовослужбовців та їхніх родин (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Навесні 2015 року забудовник на замовлення Міноборони мав добудувати та передати військовослужбовцям і їхнім родинам 96 квартир у багатоповерховому житловому будинку в Києво-Святошинському районі Київської області. І хоча забудовник не завершив будівництва квартир, ексчиновниця прийняла об’єкти нерухомості під виглядом готових для проживання. Завдяки цьому забудовник незаконно одержав 18 млн грн за житло, що досі є непридатним для проживання. 

За вчинене особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

За інформацією джерел "Української правди" в правоохоронних органах, йдеться про справу, в якій фігурує ексзаступник керівника ОП Олег Татаров.

Читати "Моя Київщина" у Telegram