#

СБУ ліквідувала схему легалізації росіян-втікачів в Україні (ФОТО)

04.07.2022 16:00
СБУ ліквідувала схему легалізації росіян-втікачів в Україні (ФОТО)
Фото з місця події

СБУ ліквідувала канал незаконної легалізації громадян, які втекли в Україну з росії та країн з підвищеною терористичною загрозою з Близького Сходу в Центральної Азії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ. 

Протиправною легалізацією займалося організоване угруповання, яким керував заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області. Він налагодив механізм безпідставного оформлення українських документів для нелегалів.

СБУ вважає, що нелегали могли бути інструментом спецслужб рф для підривної діяльності. Для них створювали посвідки та проживання, а також посвідчення біженців.

Крім того, ділки обіцяли нелегалам працевлаштування у Києві та Львові у сервісах швидкої доставки. Вартість таких послуг коливалась від 10 тис дол до 15 тис дол. За даними слідства, частина нелегалів намагалась в подальшому виїхати до країн ЄС.

Організатора схеми та його спільника затримали на одержанні чергової суми неправомірної вигоди у розмірі $10 тис. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за:

  • ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України),
  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жительки Київщини, яку підозрюють у держзраді.

На зображенні може бути: 4 людини, військова форма та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 1 особа

Читати "Моя Київщина" у Facebook