#

СБУ розкрила угруповання торгівців зброєю на Київщині

03.03.2020 16:12
СБУ розкрила угруповання торгівців зброєю на Київщині
Фото з мережі Інтернет

Служба безпеки України викрила у Київській області організоване угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному збуті засобів ураження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ СБУ.

Нараз відомо, що до складу групи входило троє жителів Білої Церкви, серед яких один раніше притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини. Фігуранти займалися продажем вогнепальної зброї, зокрема перероблених застарілих зразків, приведених у бойовий стан, а також боєприпасів до них.

Зброю зловмисники переховували за місцями проживання знайомих у приватних домоволодіннях. Своїх клієнтів торгівці зброєю підшукували через власні зв’язки, зокрема у кримінальних колах.

Правоохоронці задокументували факт продажу учасниками групи двох пістолетів, перероблених у бойові, за 18 тисяч гривень та пістолета Макарова за 30 тисяч гривень. Уся зброя була укомплектована набоями.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено дві ручні гранати, два пістолети та 300 набоїв до них, а також понад 70 одиниць холодної зброї.

Наразі трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Також нагадаємо, що сім'я начальника управління Служби безпеки України в Миколаївській області Віталія Герсака володіє земельною ділянкою під Києвом, яка не відповідає його доходам.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: