#

СБУ встановила особу кадирівця, який застрелив п’ятьох жителів Бучанщини (ВІДЕО)

29.08.2022 19:00
СБУ встановила особу кадирівця, який застрелив п’ятьох жителів Бучанщини (ВІДЕО)
Ізнаур Мусаєв

СБУ ідентифікувала командира групи спеціального загону швидкого реагування "Ахмат" управління федеральної служби "росгвардії" по Чеченській Республіці, майора Ізнаура Мусаєва, який вбив п’ятьох цивільних біля Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу генпрокуратури України.

Упродовж березня 2022 року командир разом з підпорядкованими йому бійцями спецзагону "Ахмат" у селі Микуличі проводили спеціальні рейди. Окупанти залякували та чинили насильство щодо цивільного населення задля, нібито, запобігання їх співпраці зі ЗСУ.

Під час одного з таких рейдів, 27 березня, підозрюваний умисно вбив пострілами з пістолета в голову п’ятьох мешканців однієї вулиці окупованого села. У Генпрокуратурі підкреслюють:

Потерпілі знаходилися у своїх будинках або поруч з ними і не брали участі у воєнних діях. Серед убитих – дві жінки та троє чоловіків, у тому числі одне подружжя та жінка похилого віку.

Кадирівцю оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). За українськими законами виродку загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що старшому лейтенанту збройних сил рф повідомили про підозру за вбивство двох жителів Бучанщини пострілами в спину.


Читати "Моя Київщина" у Telegram