#

СБУ встановила ще 8 окупантів, які вчиняли злочини на Київщині

24.05.2022 18:10
СБУ встановила ще 8 окупантів, які вчиняли злочини на Київщині
Злочинці

СБУ встановила особи ще вісьмох російських окупантів, які чинили звірства проти цивільного населення на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу СБУ.

У службі зазначають, що серед них п'ять військових та три вагнерівці. Загалом їм інкримінують вбивство цивільних, обстріли та спалювання житлових будинків, полон, катування та утримування людей у підвалах без їжі та води, викрадення майна. 

Зокрема СБУ встановила, що окупанти увірвалися до помешкання старости села Мотижин та вивезли її з родиною до місця тимчасового базування. Там сім'ю катували, зокрема прострелили синові старости ногу на очах у його матері та вбили пострілом у голову. Катували також чоловіка старости. Вся родина загинула від множинних вогнепальних поранень. 

Також за наказом командира взводу 36 загальновійськової армії 37 окремої мотострілецької бригади рф росіяни вбили цивільну жінку, яка носила темний одяг, а її батька взяли в полон.

Двох волонтерів, які возили допомогу для мешканців Мотижина, окупанти допитували та катували. Після цього їх вивели у лісосмуги та наказали тікати, відкривши вслід вогонь. Один із чоловіків загинув, а другий отримав важкі поранення.

Задокументовано загибель двох членів громадської організації "Патріот". Слідчі встановили, що вони були закатовані, а після смерті рашисти розстріляли їхні тіла.

Ще одного чоловіка окупанти прив'язали до квадроцикла та змушували за ним бігти. Після допитів його кілька днів утримували каналізаційній ямі. Наразі цим 8 загарбникам заочно повідомлено підозру за ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, що у Київській області прикордонники затримали громадянина Азербайджану, якого українські правоохоронці розшукали за кримінальний злочин.

Читати "Моя Київщина" у Telegram