#

СБУ затримала самопроголошеного "голову" Димерської ОТГ

17.04.2022 16:00
СБУ затримала самопроголошеного "голову" Димерської ОТГ
Фото з мережі Інтернет

За співпрацю з окупантами самопроголошеному "голові" Димерської громади повідомлено про підозру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Офіс Генерального прокурора у Telegram.

Встановлено, що після окупації селища Димер чоловік добровільно погодився на пропозицію російських військових щодо співпраці. У повідомленні йдеться:

На початку березня 2022 року окупанти примусово зібрали місцеве населення. Під час виступу перед громадянами підозрюваний повідомив, що відтепер він новообраний голова Димерської ОТГ.

Отримавши гарантії особистої безпеки від представників окупаційних військ, він допомагав їм орієнтуватися на місцевості. Також колаборант передавав окупантам інформацію про учасників АТО, ТрО, депутатів та місцевих жителів.

Окрім того, зрадник підбирав людей для незаконної співпраці з російськими військовими, залучав їх до виконання робіт на території громади.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, а також несанкціонованому поширенні інформації про  Збройні Сили України  та інші військові формування в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 111-1, ст.  114-2 КК України).

Наразі чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ СБУ у місті Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, що інспектори спільно з групою волонтерів Бориспільської ОТГ передали гумдопомогу жителям Димерської громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook