#

Ще непобудовану Велику Кільцеву дорогу вже планують зробити платною

19.04.2018 12:07
Ще непобудовану Велику Кільцеву дорогу вже планують зробити платною

Будівництво Великої кільцевої автодороги навколо столиці України може бути профінансовано за рахунок коштів Держбюджету або міжнародних інвесторів. Також розглядається варіант концесії, а це означає, що за проїзд по автодорозі доведеться платити

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "abcnews.com.ua".

Це випливає з інформації за підсумками засідання в Міністерстві інфраструктури, що стосувалося питань активізації будівництва даної дороги.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що на даний момент першочерговими питаннями є фінансування, стадія готовності проекту і ситуація з документацією щодо землевідведення.

"Розглядається три варіанти фінансування будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва: за рахунок Державного бюджету, залучення міжнародних інвесторів або на умовах концесії. Необхідно якнайшвидше вирішити всі проблемні питання і почати будівництво першої черги ВКАД", - зазначив заступник міністра.

За підсумками наради було доручено в двотижневий термін подати в МІУ пропозиції щодо шляхів вирішення проблемних питань.

Нагадаємо, згідно з проектною документацією, вартість проекту складе приблизно $ 2 млрд. Правда, раніше і. о. глави "Укравтодору" Славомир Новак називав іншу суму: на його думку, цей масштабний проект обійдеться не менше ніж в 10 млрд євро. Повідомлялося, що "Укравтодор" вже затвердив план Великої кільцевої автодороги навколо Києва.

Дорога пройде через такі населені пункти Київської області:

- Вишгородський район - околиці селищ Новосілки і Старі Петрівці;

- Бородянський район - околиці селищ Озера, Блиставиця, Микуличі, Діброва;

- Макарівський район - околиці селищ Миколаївка, Мар'янівка, Березівка, Новосілки, Ясногородка;

- Києво-Святошинський район - околиці селищ Хмільно, Любимівка, Бузова, Неграші, Княжичі;

- Васильківський район - околиці селищ Бобриця, Іванковичі, Зелений Бор, Рославичі, Гвізд, Мархалівка і селище Глеваха;

- Обухівський район - околиці селищ Безрадичі, Таценки, Плюти, Старі Безрадичі;

- Бориспільський район - околиці міста Бориспіль, селищ Проців, Вороньків, Глибоке, Іваньков, Нестерівка, Велика Олександрівка, Безуглівка, Сеньківка;

- Броварський район - околиці міста Бровари, селищ Княжичі, Требухів, Квітневе, Красилівка, Рожівка, Пухівка, Рожни, Велика Димерка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: