#

Щасливе дитинство: в ірпінському дитсадку облаштували ресурсну кімнату (ФОТО)

16.02.2023 14:20
Щасливе дитинство: в ірпінському дитсадку облаштували ресурсну кімнату (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 15 лютого, у дитячому садку "Колібрі" в Ірпені відбулася презентація ресурсної кімнати "Щасливе дитинство" для дітей з особливими освітніми потребами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис заступниці Ірпінського міського голови Юлії Устич у Facebook.

Заступниця мера наголосила, що нині питання інклюзивної освіти є особливо актуальним:

Це пов‘язано насамперед, з тим, що число дітей, які потребують корекційного супроводу неухильно збільшується в нашому регіоні. Щоб зробити навчання дітей з особливими освітніми потребами максимально доступним, було відкрито ресурсну кімнату.

Також директорка Інклюзивно-ресурсного центру Ірпеня Діна Тимошенко-Ушакова прокоментувала відкриття ресурсної кімнати в садочку:

Тут під наглядом педагогів або з їхньою допомогою, діти з особливими освітніми потребами набувають навичок самообслуговування, які допоможуть їм адаптуватись у соціумі. Основна цільова група - діти з особливими освітніми потребами, які перебувають на інклюзивному навчанні. А взагалі ця кімната в закладі буде корисною для усіх дітей.

Нагадаємо, що влада Ірпеня підписала меморандум із благодійною організацією "СОС Дитячі Містечка Україна", щоб допомагати вразливим дітям.



Читати "Моя Київщина" у Facebook