#

Школяр із Броварів посів третє місце на Міжнародній географічній олімпіаді в

23.08.2018 06:18
Школяр із Броварів посів третє місце на Міжнародній географічній олімпіаді в

Учень 11 класу Броварської гімназії імені Степана Олійника, Віктор Пасілецький виборов третє місце в конкурсі групових дослідницьких проектів, що проходив в Тайланді у рамках Міжнародної географічної олімпіади  

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

Із 7 по 17 серпня в місті Канчанбурі (Таїланд) пройшла міжнародна географічна олімпіада. 156 учасників із 39 країн світу протягом десяти днів виконували теоретичні та практичні завдання про географічну оболонку Землі: геосферу, гідросферу, атмосферу та астросферу. Окрім цього, у рамках олімпіади провели конкурс дослідницьких проектів між групами учасників та учасниць із різних країн. Саме в цій частині олімпіади Віктор Пасілецький, учень Броварської гімназії імені Степана Олійника, посів третє місце.

Окрім броварчанина Україну в Таїланді представляли одеситка Варвара Чернова, учень Вараської ЗОШ (Рівненька область) Єгор Грушевий та учень Дубенської ЗОШ (Рівненська область) Ярослав Гаврилюк. В інтерв’ю "Трибуні-Бровари" Віктор Пасілецький розповів, що підготовка до олімпіади була дуже напруженою. Учасники та учасниці спеціально займалися з професорами Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Утім, попри помітні успіхи з географії, Віктор зізнається: свою майбутню кар’єру хоче пов’язати з міжнародною економікою.

"Це європейські учні приїжджають на олімпіаду і вже знають, що будуть геологами. У нас із чотирьох українських учасників ніхто цим займатися не планує. В Україні це безперспективно…", — вважає Віктор.

За свою участь в олімпіаді хлопець отримає Президентську стипендію, а також грошову нагороду від міської влади в рамках програми "Обдарованість".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: