#

Щоб "заманити" молодих медиків до Коцюбинського планують побудувати амбулаторію з житлом для лікарів

20.04.2018 14:58
Щоб "заманити" молодих медиків до Коцюбинського планують побудувати амбулаторію з житлом для лікарів

Сьогодні, 20 квітня, стало відомо, що область виділить кошти на нову амбулаторію в селищі Коцбинське

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громада Приірпіння".

У селищі, де влада Ірпеня намагалася закрити стаціонар та скорочує ставки лікарів, населення стрімко зростає. Відтак Коцюбинське потребує додаткових медустанов та збільшення медперсоналу.

"Я подала до ОДА заявку та відповідний пакет документів, щоб у селищі побудувати амбулаторію. Цю можоливість нам дав новий закон “Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості”, який прийнляи в лисопаді 2017 року. В Ірпені нашу заявку губили двічі, але нам вдалося передати документи в департамент", – говорить Ольга Матюшина.

Спільним наказом МОЗ та Мінрегіонбуду затврджено порядок підготовки формування спроможних мереж первинної медичної допомоги. Спроможна мережа – це мережа первинної медичної допомоги, яка може працювати в умовах децентралізації та створення ОТГ.

“На території Коцюбинського заплановано добудівництво амбулаторії загальної практики – це амбулаторія групової практики, де працює більше 2-х лікарів, з наявністю службового житла”,– говорить Директор департаменту охорони здоров’я КОДА Алла Арешкович у коментарі “Громаді Приірпіння”.

Мінрегіонбудом запропоновано 4 види амбулаторій для розбудови:

- амбулаторія монопрактики – 1-2 лікарі;

- амбулаторія монопрактики з житлом – 1-2 лікарі, яким надається службове житло;

- амбулаторія групової практики – 2 і більше лікарів;

- амбулаторія групової практики з житлом – 2 і більше лікарів, яким надається службове житло.

Оскільки законодавство не передбачає формування державного замовлення для молодих фахівців медиків, службове житло розглядається, як стимул до роботи у сільській місцевості, та залучення фахівців саме у ті населені пункти, де є проблема із кадровим забезпеченням.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: