#

Швидкісний тендер: у Підгірцях провели багатомільйонний конкурс за 4 хвилини

12.04.2018 07:23
Швидкісний тендер: у Підгірцях провели багатомільйонний конкурс за 4 хвилини

Київська влада виділила Підгірцям 9 млн грн в якості компенсації за сміття, яке звозиться сюди з мегаполісу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Село Підгірці в Обухівськрму районі Київської області сумнозвісне своїм сміттєзвалищем, куди надходять побутові відходи зі столиці. Розслідування, проведене журналістами "Стоп корупції" встановило, що чиновники сільради примудрилися провести багатомільйонний тендер, який визначив переможця-підрядника буквально за кілька хвилин.

У грудні минулого року київська влада виділила Підгірцям 9 млн грн в якості компенсації за сміття, яке звозиться сюди з мегаполісу. У селі існує маса проблем, в тому числі з екологією і школою. Остання, крім свого села, обслуговує ще два і об'єднана з дитячим садком. Школа розрахована на сто учнів, а за фактом в ній навчаються 170 учнів. При цьому гроші, що надійшли, сільрада чомусь вирішила витратити на ремонт дороги.

Провести електронні торги і вибрати переможця вдалося всього за 4 хвилини. При цьому місцева громада взагалі не знала про перерахування грошей з Києва і вже тим більше не підозрювала, на що ці кошти будуть витрачені.

"Переміщення" грошей на користь одного безальтернативного підрядника зацікавило журналістів і контролюючі органи, в тому числі прокуратуру, яка почала перевірку.

Що стосується якості проведених робіт, то журналісти виїхали в село, де виявили та зафіксували на дорозі величезні і глибокі тріщини, а з часу ремонту пройшло всього кілька місяців. В інтерв'ю місцеві жителі кажуть, що насправді оновлення дорожнього полотна проводилося раніше, ніж пройшов тендер. Журналісти резонно припускають, що останні роботи пройшли лише тільки на папері.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: